Merellisen Espoon merkitys

26.05.2021

Kaupungin tulee huolehtia ettei se omalla toiminnallaan ole nostamassa veneilyn kustannuksia vaan että kaikilla tulee olla mahdollisuus harrastukseen tulotasosta riippumatta.  

Merellinen Espoo on osa meidän kaikkien Espoolaisten identiteettiä ja kulttuuriamme. Sen luontoarvot ovat mittaamattomat ja ne ovat olleet helposti saatavissa. Espoosta löytyy 165 hienoa saarta. Veneily on hieno tapa päästä tämän ainutlaatuisen luonnon äärelle. Kaupungin tulee huolehtia ettei se omalla toiminnallaan ole nostamassa veneilyn kustannuksia vaan että kaikilla tulee olla mahdollisuus harrastukseen tulotasosta riippumatta. 


Minulle itselleni merellisen Espoon merkitys on suuri, ja veneilyasia läheinen sillä olen Haukilahden venekerhon jäsen ja intohimoinen meren äärellä liikkuja noin muutenkin. 


Veneilystä ei pidä tulla kustannuksien nousun myötä elitististä koska sitä ei ole ollut tähänkään saakka. Espoossa on nyt ongelmana veneiden säilytyspaikat. Suvisaariston Svinön saarelle Skatanniitylle suunnitellut talvisäilytyspaikat olisivat tuoneet 550 venepaikkaa mikä olisi ratkaissut tämän venepaikkojen ongelman. Nyt sinne kaavaillaan omakotitalotontteja. Talvisäilytyspaikat tulee olla veneellä saavutettavissa. Tähän pitää vaikuttaa seuraavalla valtuustokaudella. 


-Pekka Riihimäki